Hur många tält har vi i vår familj egentligen? Tre tvåmanstält, varav ett med en stor absid (alltså typ uterum), och ett jättestort där man kan ligga minst fyra.
Ändå vill jag köpa ett enmanstält också.

Om jag inte får åka med stockholmsornitologerna till fjällen i början av sommaren, måste jag ge mig upp själv. Drömmen är att få se dubbelbeckasin spela och då måste man häcka ute i markerna. Därför enmanstält.

Men det blir ensamt. Ibland är det OK att vara ensam, men ibland är det mental panik, och aldrig vet jag i förväg.

Känner mig som värsta lyxkonsumenten som får för sig att han “behöver” ett enmanstält. Det är väl för fanken bara att ta det lättaste tvåmanstältet och släpa ett kilo extra. Hur framkört ska det bli här i livet?

Och hur många gånger kommer jag att använda just ett enmanstält?
Ja, ni förstår att här går det varmt innanför pannbenet. Stora problem måste lösas! Meningen med livet på sin spets.